12 september 2009

¡Cartagena!

En eventyrlig by kjent for sine brosteinbelagte gater og kolonialske bebyggelse. Byen ble grunnlagt i 1533 under spansk herredømme, og vokste snart frem til å bli Karibiens hovedstad. Det var her de spanske skattene ble oppbevart mens de ventet på galleoner for å bli fraktet til Europa. Byen ble derav attraktiv for sjømenn av plyndrende herkomst, og led under en konstant trussel for piratangrep. Bymurer og festningsverk ble bygget, hvilket i dag utgjør noen av de mest besøkte turistatraksjonene, og fremtstår som et motstykke til den ellers så romantiske byen.
Vi har tatt inn på Hotel San Roque, et nydelig bygg fra 1600-tallet, i tillegg til små koslige rom med private bad og trådløs internettdekning, finnes et kjøkken til fri disposisjon. Som studenter finner vi dette svært beleilig, ikke minst med tanke på prisen som er 60NOK per pers per natt...
Trange gater med balkonger så langt øyet kan se...

Dette bygget rommer en gull og smaragdutstilling fra 1500-tallet.

Denne fiskehandlerens fremtoning forekom meg som en ekte sjørøver, med gullring i øret, skaut, sølv i tennene og skarpe kniver!

Strandlivet er heller ikke å forakte når vannet holder 32°C! =)

Vi ankom sist onsdag, og har siden det rukket å oppleve stort sett det byen har å by på av gratis attraksjoner. Dagene fremover vil nok bli preget av lesing og oppgaveskriving da vi håper å kunne være ferdig med oppgaveskrivingen til jentene kommer! Ja, for Anne og Silje kommer den 28. Sånt gjør guttene glade! =)


Tekst: Martin Foto: Gunnar og Martin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar