24 mars 2010

Santa Cruz- trek

Turplanlegging er bra når man skal ut på tur. Etter en dag i Huaraz med kartinnkjop og flere kaffekopper var ruta lagt for de neste fire dagene.
Vi har gått gjennom vakker natur i Santa Cruz- dalen blant fjelltopper på 5-6000 moh. Vi har vaert heldige med vaeret, det regnet hver natt og var klart og fint om dagen. Langs stien motte vi gjetere, kyr og esler på beite. Disse var som oftest ikke til bry, unntaket inntraff andre morgen da vi vaknet opp med et halvt oksefjes i teltinngangen.

Hoydepunktet på turen var å nå Punta Union (samlingspunktet) på 4750 moh. Her fikk vi utsikt over snodekte fjell, ruta vi hadde gått de to foregående dagene og den ruta vi skulle gå framover.
Siden vår siste fjelltur var i Patagonia, var tankene langt vekke fra vandring i hoyden. Denne turen ble dagsetappene betydelig kortere, men likevel like så tunge. Med en liten forkjolelse på toppen av det hele ble oppoverbakkene et strev.
Utsikt over Santa Cruz- dalen der vi kom fra.










































Da vi klarte å holde oss og sekkene torre og i god behold var vi godt fornoyde med oss selv. Vi satt oss på buss hjemover med sekkene på taket. En halvtimes regnskyll avbroyt den gode folelsen og gav oss en kveld med torkearbeid.

1 kommentar: