05 mars 2010

Dyreliv ved havna

Vi har busset og busset og badet og busset litt mer. Og naa er vi i Arica. Siste stopp i Chile ligger midt i verdens torreste orken; Atacama. Folket vi ser, gata, tilbudet av mat, markedet, husene og mer fattigdom enn i resten av landet vitner om at vi nearmer oss Peru.

I dag har det vaert flagging paa halv stang i hele byen. Selv om ikke jordskjelvet i sor-Chile kjentes her i nord, blir vi fortalt at her i byen har de smaa skjelv hver dag. Heldigvis er flesteparten av de saa smaa at ingen legger merke til de. Vi fikk forovrig hore i dag at jordskjelvet i sor-Chile flyttet kontinentet hele 8 cm.

Nok om jordskjelv! Her i Arica har vi fatt naerkontakt med sjolover (eller sjoulver som de kalles her). De ser kanskje sote ut paa bildet, men disse kjottklumpene kunne bli ganske hissige paa baade mennesker og med-lover.

Hver morgen, nar fiskebaatene ankommer havna med ferskfisk til hele byen, samles sjolover, pelikaner, bikkjer og katter for aa sloss om restene. Baade sjolover og pelikaner er fascierende dyr og de gir god underholdning en lordags formiddag...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar