18 mars 2010

20 timers buss

Reisa fra Cusco til Lima ble en uforglemmelig tur.
Etter overraskelsen ved å finne ut at bussturen tok 20 timer, satte vi oss optimistisk til rette, overst og forrest i den to-etagers bussen. Etter et par timer kjoring med utsikt over vakre omgivelser i Andesfjellene, ispedd glimting på filmene som gikk kontinuerlig gjennom bussturen unntatt noen få timer midt pa natta, begynte det å morke. Vi kjorte for alvor inn i fjellområdet, inn i svinger som norske kystveien bare kan misunne. Da jeg tror alle har opplevd å forundre seg over hvor liten margin en buss trenger foran seg for å sno seg unna en hindring, tenker jeg det er lett å se for seg oss, foran vinduet i andre etasje som så fjellveggene panorere forbi vinduet, forst den ene veien og så den andre, i det naermest uendelige. For å gjore den 20 timers bussturen så rask som mulig, gasset bussjaforen opp så ofte han kunne, noe som forte til maks akselerasjon i alle svinger.
Det ble kontinuerlig berg og dalbane med jevnlige dobesok, fram til vi nådde kysten der veiene ble behagelig fremadvendte.

Nei vi er ikke lei av buss ennå, men folelsen ulmer...

1 kommentar:

  1. Vi var så heldige at vi tok den samme ruta, bare litt lengre, dvs Lima-La Paz. 30 timer uten fungerende toalett med 3 innlagte do-pauser var jo interessant..

    SvarSlett