01 november 2009

Cuzco

Etter 2 døgn på reisefot ankom jeg og Anne Cuzco imorgest. Dette er provinsen der coca-te er like vanlig som kaffe til frokosten (herved utprøvd), og jentene går med dobbel stillongs under stakken (ennå ikke utprøvd av undertegnede). Dette er nok den destinasjonen på reisen vi har sett mest frem til å få med oss, og etter en liten tur i byen i dag kan vi med glede meddele at byen svarer til forventningene. Det er lett å forstå at UNESCO har tillagt denne byen "verdens arv"-status. Med incaruiner og kolonialarkitektur (ikke byggninger av hermetisert frukt, men arv fra conquistadorenes tidsalder) som brer seg utover dette flotte fjellandskapet (3300moh) er det bare å legge hendene i kors på ryggen, og innta den etter hvert svært så sedvanlige turistposituren.

Til min store glede ervervet jeg idag informasjon om muligheter for leie av kamerautstyr, så dersom alt går i boks vil vi nok få tatt noen bilder av Machu Picchu også! =)

Anne poserer foran El Catedral . Flagget til venstre, som til forveksling er svært lik den internasjonale "gay-pride"-banneren, er noe ganske annet. Nemlig symbolet på et av Incaenes hellige "himmellegemer", regnbuen.

Tekst og foto: Martin

1 kommentar:

  1. Mi Perú! Jeg vurderer tur over til påsketider, kanksje. Må bare regne litt på det først;)

    SvarSlett