22 august 2009

¡Isla de Margarita!

Aquí hay olas grandes y mucho sol! =) Det karibiske hav, alt hva man har drømt om, og enda litt til! Storbylivet var ikke så innbydende som vi først hadde håpet, så da vi fant en buss som gikk ut til kysten var det ingen tung besluttning å dra fra Caracas. Gårdagen gikk stort sett med på busskjøring (6t), køståing (4t), ny køståing (6t) og båtkjøring (6t)... Som dere ser utgjør dette praktisk talt et helt døgn, forøvrig nesten uten mat (1 pk oreokjeks og 3l vann)... Men guttene har da vært gjennom hardere prøvelser det siste året, og skjelden har det gitt slik avkastning!

Vi sjekket i dag tidlig inn på "Hotel Patrick", som med sine 9 små rom utgjør det triveligste hotellet du kan tenke deg!


Eieren er ire og ga oss kjapt en inføring i venezuelansk økonomi. Vi innser begge at kristendom kanskje ikke er faget å studere for å få inngående kjennskap til slike verdslige syssler, men i korte trekk gikk økonomiinnføringen ut på at når en utlending bruker visa/mastercard (eller hva som helst annet lommeboken måtte begjære av plastikk) for betaling her i landet går ca 70% til regjeringen! Hakeslipp? Men som ire og hotelleier hadde han selvfølgelig noen tips å komme med:
1. Hotelloppholdet betales med PayPal (transaksjon fra konto til konto, slipper det fordyrende mellomleddet staten)
2. Ta ut penger på svartemarkedet (også ved transaksjon fra konto til konto), og få ca 65% mer ut av de norske kronene!
Dette fører til at vi i fremtiden ser ut til å være godt innenfor dagsbudsjettet vi på forhånd hadde satt oss på ca 200NOK!
Happy times!

Dagen i dag har gått med til bading og solslikking på playa de caribe!

Det ser forresten ut til at trådløs internett er mer eller mindre standard på hotellene rundt omkring, så stålsett dere for nye reisefristende blogginnlegg!

Tekst og foto: Martin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar