14 april 2010

Studieintensiv

Vi har allerede vært i Cuenca en uke, tiden flyr når man har det kjekt - som i vårt tilfelle betyr lesing til eksamen! Selv om man kanskje skulle tro at en reise på det sør amerikanske kontinent skulle gi tilstrekkelig kunnskap i kristendom, religion, livssyn og etikk (spesielt siste punkt har vist seg fra mange ulike hold), krever altså NLA en viss teorikunnskap på bunnen. Dagene blir stort sett brukt på å pløye gjennom kirkehistorie, kristologi, religionssosiologi, forbruksetikk ++.

Studieforholdene er optimale: vi bor på gjesterommet i leiligheten til et misjonærpar fra Norge, Atle og Rannveig ølstørn. Leiligheten får vi bruke som vi lyster, og da får Siljes matlagingstrang utfolde seg på kjøkkenet.

Da vi forlot Cuenca i oktober paa vei sørover, la vi igjen noen kilo studiebøker som ikke behøvdes foer vårhalvåret. Derfor har gjenkomsten til Cuenca gitt oss en god dose lesestoff som må bearbeides før eksamen i mai. Det hjelper godt på motivasjonen at vi har fått pakke med sjokolade og julehefter fra mammaer og pappaer i Norge.

Når ordene flyter sammen og øynene glipper igjen, erklærer vi lesedagen over, koker oss litt kaffe og ser på Himmelblå på NRK nett-Tv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar