25 februar 2010

Valparaiso

Vi har kommet til Valparaiso i Chile. Etter uka med temperaturer hoyere enn det som er behagelig i Buenos Aires, har vi sett med gru fram til sommervarmen her langs Chile-kysten. Overgangen fra kalde vinder og snoe i Patagonia til Valparaiso ble allikevel ikke saa ille. Solen skinner og lar oss spasere rundt i shorts og t-skjorte, men temperaturen naar aldri svettegrensen. Da er det godt aa vaere turist.

Spasering er den beste maaten aa bli kjent med Valparaiso paa. Byen hviler paa tjueto smaa hauger i en halvsirkel rundt havnen. Opp gjennom historien har innflyttere fra hele verden formet denne byen til en unik kant av kloden. En labyrint av trapper og trange smug, i alle tenkelige forskjellige farger, snor seg oppover i de ulike nabolagene. Grafitti ser ut til aa vaere spesielt populaert her. Sterke politiske utsagn, vitser eller maling bare for fargens skyld pryder veggene langs brosteinsbelagte gater. Nydelig utsikt mot Stillehavet er aldri lengere enn et kvartal unna.

Ikke langt unna ligger stranda. Det er som sagt ikke saa varmt, men nok sol til aa bli solbrent. Etter en rask dukkert og sloeve timer med sand mellom taerne fikk vi servert oppvisning av det Chilenske flyforsvaret. Til applaus fra et gispende bade-publikum fikk vi sett utrolig stilige manoevreringer og foramsjoner i himmelen over oss.

Valparaiso overrasket, gledet og sjarmerte. Naa drar vi nordover for mer sol og strand.

PS: bilder kommer forhaapentligvis snart

1 kommentar: